МАГИЯТА „ПАРСИФАЛ“, „ТЪРЖЕСТВЕНО МИСТИЧНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ“

Вторник, 29 август 2017

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ В ХРАМА НА БЪЛГАРСКИЯ БАЙРОЙТ- СОФИЙСКАТА ОПЕРА

Едно магично пътуване в света на Рихард Вагнер вече седма година изпълва Софийската опера с хилядна публика от цял свят с първото представяне на Балканите на Вагнеровата сага, тетралогията „Пръстенът на нибелунга“ и възвишената поема за любовта „Тристан и Изолда“. Предизвикателство, което академик Пламен Карталов избира като своя мисия – да въведе българските музиканти и публика в храма на Вагнеровата традиция, да създаде българския Байройт.

Пътуването продължава с лебедовата песен на Рихард Вагнер, „Парсифал“, неговото завещание към човечеството.

„Най-добрият вокален треньор на Вагнеровите творби в цял свят“, маестро Тримборн, поканен специално от маестро Карталов вече седма година участва в голямото пътуване с Вагнер, открива новите вагнерови певци.

Режисьорът Пламен Карталов раздипла магията на това „тържествено мистично представление“, води ни в своя оперен театър, завладял не само българската, но и чужда публика.

Ако искате да бъдете посветени в тайнството на свещения Граал, да съпреживеете забравени човешки емоции – радост, мъка, омраза, любов бъдете с ансамбъла на Софийската опера, с посветените в това тайнство български вагнерови музиканти, солистите

Константин Андреев, Мартин Илиев, Атанас Младенов, Веселин Михайлов, Петър Бучков, Ангел Христов, Бисер Георгиев, Гергана Русекова, Радостина Николаева,

диригент Константин Тринкс, режисьор Пламен Карталов

на първото представяне у нас на „Парсифал“ на 4, 6, 8, 10.07.2017. от 18.00 ч.

Comments are closed.