БНР – Александрина Пендачанска се завръща в Софийската опера с дебют в „Тоска“

Петък, 08 декември 2017

От последното й участие в спектакъл на родна сцена са минали повече от 20 години. От дебюта й – вече 30. Завръщането й на сцената на Софийската национална опера е дългоочаквано не само за българската публика, но и за самата Александрина Пендачанска. – твърди тя и споделя, че като малка е присъствала на работния процес, когато майка й Валери Попова е изработвала в детайли партията от операта на Пучини с диригента Михаил Ангелов.

Маестро Ангелов е човекът, подтикнал Александрина Пендачанска най-после да посегне към „Тоска“. Но той, за жалост, не доживя да види дебюта на оперната прима в тази роля.

Поради големия интерес към спектаклите на 8 и 10 декември, Софийската опера обяви и трета дата – 20 декември.

Достойни партньори на певицата с блестяща международна кариера са тенорът Камен Чанев – любим изпълнител на меломаните по света като Марио Каварадоси, и Бисер Георгиев, за когото ролята на Скарпия е една от коронните в репертоара му. Участват още солисти, хорът и оркестърът на Софийската наионална опера и Хорът на софийските момчета с ръководител проф. Адриана Благоева. Диригент на спектаклите е Григор Паликаров.

Какво сподели примата Александрина Пендачанска в интервю за предаването „Алегро виваче“ по „Хоризонт“ за мечтаната роля на Тоска и за емоциите около завръщането си на родна сцена чуйте в звуковия файл.

http://bnr.bg/post/100905917/aleksandrina-pendachanska-se-zavrashta-v-sofiiskata-opera-s-debut-v-toska

Comments are closed.