БНР, Светлана Димитрова – Директно предаване от Софийската опера – „Тоска“ на Джакомо Пучини

Петък, 08 декември 2017

Приятни мигове очакват всеки, успял да закупи билет за серията от 4 представления на операта „Тоска“ на сцената на Софийската опера. За останалите остава възможността да проследят спектакъла в нашето радиоизлъчване, осъществено благодарение на сътрудничеството между Националния ни оперен театър и Българското национално радио. Трите спектакъла (8, 9 и 10 декември) бяха разпродадени абсолютно светкавично, а ръководството на театъра точно толкова мълниеносно предостави още една дата (20 декември), за която билетите отново се изкупиха. Тази серия представя едни от най-добрите български оперни певци в момента и никак не е учудващ отромният зрителски интерес.

На 8 декември ролята на Тоска ще изпълни Александрина Пендачанска, която избра София за сценичния си дебют в тази „мечтана партия“. В звуковия файл може да чуете още за завръщането на певицата на родна сцена и за предстоящите ѝ планове. Нейните следващи две дати са 10 и 20 декември.

На 9 декември Таня Иванова ще бъде Тоска – роля, която тя вече е представяла пред българска публика и която ѝ донесе много радост и аплодисменти.

След като обиколи света и само преди седмица изпълни ролята на Андре Шение, в София отново ще може да чуем Камен Чанев (8 и 10 декември) като Марио Каварадоси, както и любимецът на софийската публика Мартин Илиев (20.12). Двама ще бъдат и певците, които ще пресъздадат образа на барон Скарпия – Бисер Георгиев (8,10 и 20.12), за когото тази роля е водеща в репертоара му, и сърбинът Никола Миайлович (9.12).

Празничните спектакли на софийската опера за Коледа и Нова година може да откриете тук.

http://bnr.bg/post/100906480

Comments are closed.