Topnovini.bg – Софийската опера е домакин на Международен форум „Опера Европа“

Понеделник, 19 март 2018

Форумът ще събере в Операта 87 директори и представители на големи оперни театри от Европа, Америка и Канада

Софийската опера е домакин на Международен форум „Опера Европа“ от 22 до 24 март. Форумът ще събере в Операта 87 директори и различни представители на големи оперни театри от Европа, Америка и Канада.

Никълъс Пейн, директор на „Опера Европа“ пише за форума в София следното:

„България е председател на съвета на ЕС през първите шест месеца на 2018 г. Ето защо е много подходящо времето за първото събитие на Опера Европа да е на българска територия. Софийската опера, под стабилното и визионерско ръководство на Пламен Карталов, е отдавнашен член на нашата асоциация и ние с радост приемаме поканата да посетим тази прекрасна столица.

Този Международен обединен форум предлага възможност за четири от нашите специализирани групи да взаимодействат и да обменят опит, и идеи по ключови въпроси, свързани с прилагането на промяната в ръководството на оперния театър. Също така ще се възползваме от техния колективен опит, за да усъвършенстваме практиката си за поставяне на цели за оценяване и постигане на определени резултати.

През последния ден ще има специална екскурзия до великолепния исторически Рилски манастир, скрит в планинския район на юг от София, където ще се радваме на пословичното гостоприемство на монасите, които живеят там.

Събиране на специалистите от областите „Бизнес и финанси“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг и комуникации“ и „Техника и производство“ за разглеждане на общите проблеми и решения, включително използването на „бенчмаркинг“ ( оценка на качеството на политиките, продуктите, програмите, стратегиите и др. на една организация и сравняването им със стандартни резултати или аналогични оценки на други подобни организации) инструменти за насърчаване на растежа на публиката и приходите, производителността и съвместната работа.

Макар да сме имали успешни обединени срещи във Варшава през 2008 г. и Севиля през 2013 г., това е първата среща, в която участват едновременно четири специализирани форума: „Бизнес и финанси“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг и комуникации“ и „Техника и производство“. Тяхното взаимодействие позволява градивен диалог по практически проблеми, които засягат повечето членуващи организации. Този път фокусът ще бъде върху „Управление на промяната“ и „Водачество“, което ще е от полза за всички, участващи в него.“

Международния форум се открива на 22 март с най-българската опера „Янините девет братя“ от Любомир Пипков, тъй като творбата съчетава много актуални проблеми. Пипков казва: „С митологичен сюжет на фона на една средновековна история, аз решавам съвременни задачи“.

През май Националната ни операта ще се представи на сцената на Болшой театър в Москва с операта „Янините девет братя“.

На 23 март гостите на обединения форум „Опера Европа“ ще могат да се насладят на изпълнението на солистите на операта „Лакме“ от Лео Делиб – една трудна и рядко играна опера по световните сцени.

https://sofia.topnovini.bg/node/787219

Comments are closed.