В ОЧАКВАНЕ НА ВЪЛНУВАЩ МАРАТОН С ВЕРДИЕВИЯ ШЕДЬОВЪР, ОПЕРАТА „АИДА“ С ТРИ ВЕЛИКОЛЕПНИ СЪСТАВА

Вторник, 22 май 2018

След аплодисментите на публиката в Болшой театър, Софийската опера предлага на своята публика вече в София истинско музикално пиршество с три състава в една от най-обичаните опери на маестро Джузепе Верди, „Аида“ на осми, девети и десети юни т.г. Предлага изживяване с различен градус на емоции с  българските певци, шестващи по света.

В първия спектакъл на 8 юни, в ролята на Аида гостува Цветелина Василева, сопраното, което ако искаме да чуем трябва да попътуваме към големите световни сцени. В ролята на Рамфис е Гиорги Киров, също гост.

Във втория спектакъл на 9 юни, в ролята на Аида е Радостина Николаева, която бе избрана за премиерата на постановката в 2013 година, неин партньор в ролята на Радамес е Мартин Илиев. Двама артисти, които също гостуват на чужди сцени, а у нас помним внушението им от Вагнер на Софийска сцена и от много други спектакли.

 На тертия спектакъл на 10 юни,  в ролята на Радамес гостува Камен Чанев, тенорът, който някога изгря на родна сцена в незабравимата постановка на маестро Карталов на операта „Севилският бръснар“, а вече години е по световните сцени. Петър Бучков, Гергана Русекова Баясгалан Дашням и други познати артисти ще завършат този маратон с обичаната вердиева опера.

Операта, с която се е открила в далечното начало на миналия век най-голямата открита сцена Арена ди Верона.

Нещо, което не случайно е избор на Софийската опера за летния юни месец, когато Арена ди Верона и други открити сцени отварят сезона си.

Ще припомня, че с премиерата на шедьовъра на маестро Верди, „Аида“ се постави и началото на партньорството на Софийската опера с най-голямата открита вердиева сцена – Арена ди Верона в 2013 година, когато тя празнува своята стогодишнина.

Българската публика ще има възможността да изживее една запомняща се вечер на обичната творба на Верди  в оригиналната постановка на аржентинския режисьор, сценограф и костюмист, Уго де Ана, известен с оригиналния си почерк в съвременния оперен театър. Режисьорът, който създаде премиерата на „Аида“ в 2013 година.

Очакваме ви на това истинско пиршество за очите и душата с различността на емоцията при всеки спектакъл, на който ще можете да съпреживеете  своите любими артисти.

Д-р Магдалена МАНОЛОВА

Comments are closed.