Започна летният фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ – БНР

Събота, 14 юли 2018

За трета поредна година Белоградчик става за три седмици център на оперното и балетното изкуство. Преди началото на първото представление – балета „Корсар”, кметът на община Белоградчик Борис Николов поздрави зрителите и участниците в събитието:

„Безкрайни благодарности към целия екип – музиканти, артисти. Всичко най – добро желая на вас. Да се насладите на тези прекрасни спектакли. На участниците – артистите, музикантите, да усетят нашето удовлетворение и нашата почит към тях.”

Директорът на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов също приветства публиката:

„За трета поредна година нашето желание на това божествено място, на този уникален природен феномен да създадем, да сътворим едно събитие, което в хомогенния синтез между природа и изкуство да дари на нашата любима публика онези върхове на оперното и балетното изкуство, заради които вие сте тук.”

Академик Карталов запозна зрителите накратко с програмата на фестивала. След това публиката се наслади на прекрасните изпълнения на балетния състав на Софийска опера и балет. Ролята на Карлос бе изпълнена от Цецо Иванов, а на красавицата Медора – от Катерина Петрова. От 20.00 часа тази вечер любителите на балетното изкуство ще имат удоволствието да се наслади на балета „Жизел” от Адолф Адам.

Comments are closed.