Световноизвестното мецосопрано Надя Кръстева отново в „ Кармен ” на режисьора Пламен Карталов на сцената на Софийската опера и балет

Сряда, 05 декември 2018

След невероятния успех на премиерата на операта „ Кармен” на софийска сцена през  миналата година, световноизвестната Надя Кръстева отново се завръща на сцената на Софийската опера и балет, за да зарадва почитателите на оперното изкуство.

И този път тя ще се превъплъти в ролята на капризната циганка Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе. Образ, който музикалната критика определя като своеобразна визитна картичка за творчеството на Надя Кръстева, смятана още от експерти за ненадмината в изпълнението на ролята, заради което е наричана още и          „ Кармен номер едно на световната сцена.”

Изпълненията на талантливата ни сънародничка Надя Кръстева и до днес  преминават с изключителен успех и бурни овации от публиката на редица от водещите световни оперни театри в Чикаго, Виена, Германия, Русия, Великобритания.

От позицията на времето и на своята кариера Надя Кръстева не крие, че още пази спомена от нейната първа Кармен, изиграна през 2002 година  отново в спектакъл, режисиран от Пламен Карталов пред публиката на откритата сцена на бившия мавзолей в София. „Време, което е живо в мен и до днес“, споделя певицата.  Вярна на стила си, тя ще накара публиката на спектакъла на Софийската опера и балет на 7 декември 2018 година, да съпреживее истински чувствата на съблазнителката Кармен, чиято съдба обаче приключва трагично.

Надя Кръстева е родена в София, завършва специалността „ Оперно пеене ” в Националната музикална академия, след което специализира в академията „Борис Христов” в Рим. И днес тя продължава гастролите си на оперните сцени в Европа, Съединените щати и Япония, а в репертоара й се вписват редица роли от най-прочутите опери в световната музикална история.

Comments are closed.