ЗА 25-ТИ ПЪТ БЛАГОДАРНАТА ПУБЛИКА БУРНО АПЛОДИРА “MAMMA MIA” НА СЦЕНАТА НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Неделя, 16 декември 2018

Огромният успех, който пожъна мюзикъла „Мamma mia“ бе причина билетите за последните четири представления за тази година да бъдат изчерпани месец по-рано. Така за юбилейното 25-то издание на бравурната постановка на Софийската опера и балет салонът отново бе изпълнен до краен предел и аудиторията често изправена на крака пригласяше възторжено на певците, ритмувайки с мощни аплауси хитовите изпълнения на изтъкнатите ни солисти.

Режисьорът на постановката Маестро Пламен Карталов повече от успешно превърна прекрасните песни на АББА в театър на ситуации и сцени, в които публиката спонтанно участва в действието. Динамичното действие и изящно осъществените емоционални рефлексии на изпълнителите за пореден път предизвикаха зрителите да съпреживеят историята на чаровните герои. През изминалите 25 представления солистите постигнаха истинско съвършенство в интерпретацията на поверените им завладяващи образи и те със своя талант дообогатиха характерите на тези незабравими персонажи, придадоха им небивала емоционалност, превръщайки ги в живи и обаятелни наши съвременници.

С всеки пореден спектакъл на мюзикъла с желаната последователност и прецизност бе усъвършенстван звукът на електронните инструменти, постигна се пълен синхрон между техническите екипи и като краен резултат зрителите бяха дарени с магията на гениалните композиции на прославената АББА.

Както при всички досегашни спектакли, след финала на представленията на 15 и 16 декември, публиката със своите възторжени аплодисменти сякаш не желаеше да напусне залата. На 15 декември бурните възторжени възгласи бяха отправени към Весела Делчева, Люси Козарева, Влади Михайлов, Ники Сотиров, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Деница Шопова и Радослав Владимиров, а на 16 декември бяха залети с аплодисменти отново Весела Делчева, Еделина Кънева, Кирил Иванов, Александър Георгиев, Николай Павлов, Яница Маслинкова, Деница Шопова и Радослав Владимиров, както и всички останали изпълнители.

Публиката сърдечно отдаде дължимото за този огромен успех и на диригента Светослав Лазаров, на чудесния бенд, на сценографа Нела Стоянова, художника на костюмите Християна Михалева и хореографията на Риолина Топалова.

В този отзив не можем да не изтъкнем прецизното озвучаване, осъществено от JOKER MEDIA RENTAL и музикалния ръководител Жорж Димитров.

След двата спектакъла успяхме да интервюираме някои от възторжено настроените зрители, които споделиха искреното си мнение за видяното и чутото:

Сем. Николови:  -  Страхотен спектакъл! Дори на малката ни дъщеря много й хареса! Не очаквахме такъв финал, при който сякаш на бис чудесните ви артисти взривиха залата с изпълненията си! Благодарим ви за неописуемото преживяване!

Миглена Иванова от Тутракан: – Още съм зашеметена от спектакъла! Дойдох без очакване за това, което предстои да видя. Чудесно е, че представлението се отличава много от известния филм! Вие го превъзхождате отвсякъде!

Надежда Николова: – Радвам се, че гениалните АББА бяха така вълшебно пресътворени в Софийската опера! Не зная дали друг, освен академик Карталов би изградил такава визия, такива творчески решения и емоционални кулминации! Поздравявам ви и пожелавам все така да ни дарявате с неповторимото ви изкуство!

Семейство Василеви: – Човек остава изумен от видяното и чутото в този спектакъл! Постигнали сте съвършена визия, хармонично озвучаване и тази завладяваща игра и вокални изпълнения на изключителните ви артисти!

Семейство Димитрови: – Чудесно представление! Възрадвахме се на младежкия дух, на свежото настроение! Всичко това е много зареждащо! Тръпката е неописуема!

Група младежи: – Благодарим за удоволствието, което преживяхме! Дойдохме тук заради някои от солистите, които познаваме! Всички бяха на висота и ни омагьосаха със своя талант! Ето, сега не ни се тръгва от този храм на голямото българско изкуство!

Яна Георгиева: – Прекрасно! Всичко бе на такава висота – и сценографията, и музиката и тези големи артисти! Нямаме думи! И всичко това е осъществено в България!

Вера Денева:  – Изключителен спектакъл! Няколко пъти се разплаках дори!

Румяна Сидерова от Шумен: – Чудесна постановка! Възхитително! Уникалните изпълнения на артистите, музикалното оформление, хореографията, всичко ни изуми с вложената енергия и въображение!

Стефка Стоянова: – Възхитени сме от поредната постановка на Маестро Карталов! Както и очаквахме, той съвсем по „карталовски“ ни изненада с този неповторим прочит на известния мюзикъл! Развълнувани сме от прекрасното музициране, изобретателните изпълнения на артистите, от завладяващата хореография и художествен декор! Приемете преклонението ни пред голямото изкуство на Софийската опера и балет!

Ваня от Ню Йорк и Георги от Бостън. Ваня 24 години е живяла в САЩ и през юли се е завърнала в България. Георги следва Мениджмънт и информационни системи в Бостън и живее в САЩ вече девета година.

Ваня: – Гледала съм „МAMMA MIA” на Бродуей. Тяхната постановка е по-шумна и с атакуващ звук. Вашата постановка е толкова вълнуваща, разплаках се! В един момент всички сякаш се вживяват в действието и преживяванията на героите. Сега разглеждам България. Вече виждам друг стандарт и хората са много положителни! Изкуството ви е над всичко!

Георги: – Това представление постепенно ме завладя! Към края бях зашеметен и ръцете ми отмаляха от ръкопляскане! Финалът ви взриви залата и стоящите до мен! Радвам се, че този възторг мога да изпитам в София, във вашия изумителен театър! Е, как да не обичаш България?!

Comments are closed.