„Реквием“ от Верди ще изпълнят световноизвестни солисти – София, 25 април /Йоана Александрова, БТА/

Четвъртък, 25 април 2019

           Софийската публика и гостите на столицата ще имат възможност да чуят „Реквием“ от Верди в изпълнение на световноизвестни солисти, днес в Софийската опера от 19.00 часа, съобщиха от операта.

           Сопранът Виториа Иео е певица с ненадмината харизма и забележителна красота на гласа. Тя триумфира в изпълнение на „Реквием“ от Верди с Чикагската филхармония под диригентството на Рикардо Мути, разказват за нея от операта. 

           Надя Кръстева пък е един от най-успешните и обичани от публиката мецосопрани на съвремието. Добре позната е на сцените на Виенската и Мюнхенската опера, Театро Колон, Метрополитън опера, Болшой театър, Оперните театри в Сан Франциско и Чикаго, допълват от операта.

           Критиката описва тенора Франческо Аниле като „певецът със звездна магия в гласа“. Аниле има 200 роли, изиграни в над 1000 театъра по света.

           За изпълненията на баса Рикардо Дзанелато в „Реквием“, от операта разказват, че има мек, но приковаващ сетивата глас, който придава на интерпретацията му усещане за лекота.

           Диригентът на Болшой театър – Павел Клинчев, гостува в столицата специално за изпълнението на любимата творба на Джузепе Верди. В „Реквием“ на сцената днес ще са и хорът и оркестърът на Софийската опера и балет.

       

       /РУМ/

Comments are closed.