Маестро Пламен Карталов е носител на годишната награда на Зонта клуб “Света София” за 2019 – Zonta Club of Saint Sofia

Вторник, 14 май 2019

На стилно тържество в Софийска опера и балет бе връчена годишната награда на Зонта клуб “Света София”. Наградата със изображение на църквата „Света София” и емблемата на Зонта интернешънъл получи академик Пламен Карталов за неговата ангажираност и съпричастност в усилията за овластяване на жените, за равни права на половете. Софийската опера и Зонта клуб “Света София” реализираха няколко много успешни съвместни инициативи за достъп на деца и жени в неравностойно социално положение до изкуство, в борбата с агресията и насилието над жени и деца. В кратката си развълнувана реч Пламен Карталов благодари за уважението и обеща Софийската опера и балет да продължи да изпълнява проекти за подобряване положението на жената и децата в социален, политически, здравен и образователен аспект.

През 2019 Зонта интернешънъл, най-влиятелната дамска организация навършва 100 години, а Зонта клуб „Света София“ празнува 15 рожден ден. По повод юбилея дамите от Зонта клуб “Света София” провеждат поредица от кампании и събития под надслов “От миналото, през настоящето, мислим за бъдещето!”

Носители на наградата на клуба са били Йорданка Фандъкова и Националния дворец на културата.

Надежда Стойчева, съучредител и директор на Фондация „Асоциация Анимус“ получи “Юбилейна грамота за принос”.

В тържеството се включиха дами от италианския клуб Алба Ланге Роеро и така двата клуба отбелязаха 5 години от побратимяването си.

600 CHAP6111

Сваляне на прикачените файлове:

Снимки: Светослав Николов

Comments are closed.