Мария Гулегина – едно звездно присъствие

Петък, 21 юни 2019

Мария Гулегина – едно звездно присъствие

София не беше между нейните изпълнителски дестинации, докато Софийската опера не я покани да изпее загадъчната Кундри във Вагнеровия „Парсифал“ – роля, която тя беше вече изпълнявала в Мариинския театър. И така софийската публика се запозна с нея не в обичайното й белкантово амплоа, а със сложната актьорска и вокална партитура на Вагнеровата героиня, където тя трябваше да се справи е безпощадни пространствени  ракурси и необичайни за нея актьорски задачи в дръзката и провокативна режисура на Пламен Карталов.  И зрителите бяха очаровани от успеха на едно феноменално драматично сопрано. Защото това беше МАРИЯ ГУЛЕГИНА, чиито изключително успешни изяви са познати на най-престижните европейски и световни оперни сцени – Миланската скала, Метрополитън, Ковънт Гардън, Виенската опера и къде ли още не. Огромен репертоар, престижни награди и суперлативи, като „руското сопрано с Верди във вените“, съпътстват забележителния творчески път на тази певица.

През юни зрителите я видяха и в типичния й стил като Амелия в „Бал с маски“ на Верди, с който спектакъл заедно с Кирил Манолов като Ренато предизвикаха истински емоционален фурор. И понеже Софийската опера държи на високата класа, Мария Гулегина е поканена отново да пее Верди на 18 юли – този път Абигайл в концертната версия на „Набуко“ и отново с КИРИЛ МАНОЛОВ в заглавната партия. Само след няколко дни на 21 юли ще я видим съвсем различна като капризната китайска принцеса Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини, този път в партньорство с тенора КАМЕН ЧАНЕВ като Калаф.

Мария Гулегина се отснася с уважение  при равностойното си партньорство със  софийската оперна трупа и новите й изяви под палката на големия диригент РЕНАТО БАЛСАДОНА със сигурност ще са пореден триумф в тези две гала вечери.

Каква чудесна възможност за прекрасно преживяване предлага Софийската опера на своята публика на 18 и 21 юли: една високопрофесионална оперна трупа, двамата талантливи, световноизвестни певци КИРИЛ МАНОЛОВ И КАМЕН ЧАНЕВ и най-вече звездното присъствие на една голяма дама – великолепната МАРИЯ ГУЛЕГИНА!

В концертното изпълнение на  „Набуко“ на 18 юли, 19.00 ч. участват и солистите на Софийска опера:

ДАНИЕЛ ОСТРЕЦОВ, ДИМИТЪР СТАНЧЕВ, ИВАНКА НИНОВА, АНГЕЛ ХРИСТОВ, ХРИСИМИР ДАМЯНОВ И СИЛВАНА ПРЪВЧЕВА

В спектакъла „Турандот“ на 21 юли от 19.00 ч. участват и солистите на Софийска опера:

ЦВЕТАН ЦВЕТКОВ, АНГЕЛ ХРИСТОВ, РАДОСТИНА НИКОЛАЕВА, АТАНАС МЛАДЕНОВ, НИКОЛАЙ ПАВЛОВ, ХРИСИМИР ДАМЯНОВ И НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

Comments are closed.