ЗАВРЪЩАНЕТО НА МАРИЯ ГУЛЕГИНА В НОВ ПОЛЕТ СЪС СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Вторник, 02 юли 2019

Наскоро Мария Гулегина гостува с ролята на Турандот в едноименната опера на Пучини в театър „Колон“ в Буйнос-Айрес. Публиката не искаше да се разделя със световноизвестната звезда, която аплодира дълго.

В България очакваме прочутата певица на 18 юли за участие в операта „Набуко“, където ще си партнира с Кирил Манолов и в операта „Турандот“, с партньор Камен Чанев, в ролята на Калаф.

Завръщането на оперната легенда Мария Гулегина на сцената на Софийската опера и балет в концертното изпълнение на операта „Набуко“ от Джузепе Верди и „Турандот“ от Джакомо Пучини след гостуването й  в „Бал с маски“от Верди и незабравимото изживяване с нейната Кундри в „Парсифал“ от Рихард Вагнер, означава нещо повече от едно поредно гостуване. Означава признание и желание да бъде на  сцената на Софийската опера и балет с ансамбъла на нашия театър.

В предишната ни среща с  вокалното чудо Мария Гулегина, както наричат певицата, тя ни извиси със своето майсторство с две толкова различни героини като Амелия и Кундри. Сега очакваме отново да полетим с двете също изключително различни героини, каквито са Абигайл и Турандот.

Мария Гулегина споделя, че за нея ролята на Абигайл е по-трудна от тази на Турандот, двете са различно предизвикателство, вокално и актьорски. За вокалното чудо, каквото е Гулегина, тя има свой отговор и за  Абигайл, и за Турандот, за  тези две убийствени роли на Верди и Пучини.

Гулегина споделя, че търси в Абигайл не само жестоката жена-войн, властолюбива и алчна за слава, но преди всичко нараненото и пренебрегнато сърце от съдбата и от любимия. В крайна сметка, Абигайл сама избира смъртта. Този очовечен образ  оживява и във вокалното създаване на героинята.

Цялата буря, която бушува в душата на Абигайл, придобива нови измерения с нейния изключително красив глас, извисяващ се във височините, стремглаво спускащ се към низините, завладяващ с актьорското внушение.

Скъпи приятели, бъдете със Софийската опера и балет на 18 юли 2019 г. от 19.00 часа с концертната версия на операта „Набуко“ и на 21 юли от 19 ч. от с „Турандот“ .

П.П. На снимките :Мария Гулегина на сцената, в ролята на Турандот и в живота.

Comments are closed.