Софийската опера сътворява машина на времето в пещерата „Магура“ – Автор: Иван Върбанов

Петък, 26 юли 2019

Автор: Иван Върбанов

Богове, великани, джуджета и валкюри оживяват в подземията от варовикови форми, а след това публиката ще се наслади на шампанско и чаша отлежало вино

26.07.2019 г.

Софийската опера избра пещерата „Магура“ за заключителното си представление, защото тя крие голямо богатство. В нея се намира най-голямото находище на скални рисунки в Европа. А в дълбините й се произвежда единственото у нас шампанизирано вино, което отлежава 3 години при естествени условия. Разположена е в Северозападна България, на 20 км. от Белоградчик, близо до с. Рабиша. „Магура“ крие още една изненада за своите посетители. В царството й се намира най-големият сталагмит, открит у нас – Падналият бор със своите 11 метра дължина.

Подземието на пещерата ще ви върне с 15 млн. години назад. Множеството колосални зали представляват своеобразен музей с фантастични варовикови форми. Най-впечатляващите са Падналият бор, Големият сталактон, Тополата, Малкият и Големият брат, Гъбата, Тронът и Вкаменената гора.

Заедно със спектаклите, които се провеждат в първия двор на крепостта, Софийската опера предлага специално културно събитие – посещение на пещерата „Магура“ за необикновения спектакъл-пърфоманс в три части „Вагнер Магура: Богове, Великани, Джуджета и Валкюри“ с времетраене един час и двадесет минути.

Първата част е на входа на пещерата.

Втората е в концертната зала на пещерата, с продължение по пътя към изхода, със сцени-картини от опери на Вагнер, между които фрагмент от „Пещерата на Венера“.

Третата част завършва с „Ездата на валкюрите“, на изхода на пещерата „Магура“.

Очакват се както на предишните фестивали и много гости не само от страната , а и от чужбина.

Представленията в пещерата „Магура“ са на следните дати:

Петък 26.07 – 11 часа

Събота 27.07 – 11 часа

Неделя 28.07 – 11 часа

Сряда 31.07 – 11 часа

Четвъртък 01.08 – 11 часа

Петък 02.08 – 11 часа

Събота 03.08 – 11 часа

Неделя 04.08 – 11 часа

 
Нюз БГ Репортер:  https://newsbgreporter.com/


Ivan varbanov 100Автор: Иван Върбанов

Comments are closed.