„MAMMA MIA!“ СЕПТЕМВРИ В СОФИЙСКАТА ОПЕРА!

Петък, 27 юли 2018

След изключителният успех на сцената на Софийска опера и балет следван от триумфална седмица на фестивала „Опера на върховете“ в Белоградчик най-гледаният мюзикъл в света се завръща в столицата.

Националната ни опера отваря предсезонно вратите си за най нетърпеливата си публика. От 12-ти до 18-ти септември зрителите ще се насладят отново на завладяващата история на Софи която за своята сватбата на малък гръцки остров е поканила трима непознати мъже в търсене на своят татко. Майка и Дона е изненадана но и щастлива от открилият се „втори шанс“ в нейният не лек живот. Тази романтична приказка ни води в дълбините на личните истории на всеки един от нас. Всички персонажи са някак си познати и изглеждат взети директно от заобикалящата ни действителност.

Близо 20 години мюзикъла MAMMA MIA! триумфира по света и радва хората с директните си послания. Многохилядната публика на първите софийски спектакли също не спести своите суперлативи:

„Уникално преживяване!“, „Гледали сме различни версии по света но вашата бие всички!“, „Не можем да повярваме, че този празник се случва в България!“, „Актьорската трупа събрана от акад. Карталов е по-добра от лондонската!“ и много други, са само част от чутите коментари.

Орлин Горанов, Ники Сотиров, Люси Козарева, Деница Шопова, Влади Михайлов, Симеон Владов, Яница Маслинкова и младата Весела Делчева в ролята на Софи, водят след себе си отбор от 30-тина талантливи артисти с умения в пеенето, танца и актьорските превъплъщения. Спокойно може да се каже, че в България вече има ресурс от талант който може да изиграе всяко голямо мюзикълно заглавие от света.

Най-гледаният и печеливш сценичен жанр вече гордо триумфира на сцената на Софийската опера и това е само началото! Екипът на акад. Пламен Карталов обмисля вече някои бъдещи проекти — до скоро немислими за българските сцени. Очаквайте в следващите години удоволствието с което ни зарежда изкуството на мюзикъла да се превърне в традиция.

След кратка пет седмична пауза  през месец септември ще усетите, че ЛЯТОТО НА MAMMA MIA! ПРОДЪЛЖАВА !

Comments are closed.