05.03.2013-БТА- Софийска опера и балет – изложение – Берлин

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЕЛЕКТРОННИТЕ ЕМИСИИ НА БТА
„ВЪТРЕШНИ НОВИНИ“, „ИКОНОМИЧЕСКИ НОВИНИ“,
И „РАДИО-ТЕЛЕВИЗИОНЕН МОНИТОР“

VINF 16:00:00 05-03-2013
MM1558VI.016
Софийска опера и балет – изложение – Берлин

Софийската опера и балет ще представи своя репертоар на международното
туристическо изложение в Берлин

София, 5 март /Десимира Миткова, БТА/

Софийската опера и балет ще представи своя репертоар на международното туристическо изложение в Берлин, съобщиха от операта.

Най-голямото световно туристическо изложение ще бъде в немската столица от 6 до 10 март. Със своите 170 хиляди очаквани посетители и 11 хиляди представени компании от 180 страни този форум определя с какво ще запълва светът свободното си време през следващата година.

Със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Софийската опера и балет ще представи своя репертоар. Негов фокус е уникалният мегапроект „Пръстенът на нибелунга“, посветен на 200-годишнината от рождението на гениалния немски композитор Рихард Вагнер.

Постановката е дело на академик Пламен Карталов с изцяло български състав от изпълнители и вече получи високи оценки от българските и чуждестранните музикални специалисти.

За първи път спектакъл на Софийската опера и балет ще се промотира на световното туристическо изложение като образец на европейското измерение на съвременната българска култура.

/ММ/

Comments are closed.